NPO maakt nieuwe thema-avond over cyberpesten

Voor de derde keer slaan BNN en KRO de handen ineen om het probleem van pesten aan de kaak te stellen. In ‘Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully’ praten Arie Boomsma en Jan Versteegh dinsdag (om 20.25 uur) met jongeren die gepest worden via het internet.

Cyberpesten gaat verder daar waar gewoon pesten ophoudt. Dat is ook te zien in de korte film ‘The Cyberbully’ die voorafgaand aan het studiogesprek wordt uitgezonden. In deze thriller gebasseerd op ware gebeurtenissen krijgt de tiener Casey Jacobs te maken met een cyberstalker.

Cyberpesten wordt een steeds groter probleem.
Uit onderzoek van BNN en KRO in 2014 blijkt dat pesten via internet steeds vaker voorkomt en dat de impact op het leven van gepeste scholieren vele malen groter is dan bij ‘gewoon’ pesten. Opmerkingen en foto’s verspreiden zich online razendsnel, zijn voor iedereen zichtbaar en gaan nooit meer weg. In Dag tegen Cyberpesten: The Cyberbully vertellen scholieren die gepest worden via internet hun indrukwekkende verhalen aan Arie Boomsma en Jan Versteegh.

Haattweets
Ook bekende Nederlanders worden niet ontzien op internet en social media. In de uitzending komt het fenomeen ‘haattweets’ aan bod. Verschillende bekende Nederlands lezen deze nare twitterberichten die ze hebben gekregen voor.

Thriller The Cyberbully
In het hart van de uitzending wordt de thriller The Cyberbully uitgezonden. Maisie Williams (bekend van haar rol in Game of Thrones) speelt Casey Jacobs, een tienermeisje dat aan het worstelen is met een anonieme cyberstalker. Casey maakt kennis met de duistere kanten van het internet : trollen, privé-foto’s die online worden gezet, mensen die zich uitgeven voor andere mensen en computerhackers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email