Search
Close this search box.

Protestactie voor behoud Italiaanse zender Rai 1 bij Ziggo

Een groep Italianen is gestart met een actie om Ziggo te bewegen de Italiaanse publieke zender Rai 1 op de kabel te behouden. Ziggo kondigde aan per 1 april 2015 de Italiaanse tv-zender te schrappen. Rai 1 moet plaats maken voor de commerciële zender Mediaset Italia.

Daarmee zou Rai1 – nadat UPC en KPN die ook schrapten – praktisch gezien in Nederland bijna niet meer beschikbaar zijn.

Naar aanleiding van diverse discussies op internetfora (ook bij Ziggo) bleek dat steeds meer mensen verbaasd waren over het besluit van de kabelaar Ziggo om Rai 1 te schrappen. Onder andere via Facebook en via de Ziggo-community forums worden mensen opgeroepen te reageren.

Met een marktaandeel van circa 19,2 % in prime time over het jaar 2014 is Rai 1 nog steeds de best bekeken Italiaanse zender. Mediaset Italia, dat alleen een selectie van programma’s uitzendt van de Mediaset-zenders Rete 4, Canale 5 en Italia 1, is geen alternatief voor Rai 1…. Mediaset Italia is wellicht interessant als aanvullende zender maar zeer zeker niet als een vervangende zender. Het is alsof NPO 1 wordt vervangen door SBS 6. Mediaset Italia is in handen van het mediabedrijf dat gecontroleerd wordt door Silvio Berlusconi en zijn familie.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten