Winnende verhalen NPO verhalenwedstrijd op Radio 4 en NPO 2

Radio 4 en NPO 2 geven mooie verhalen zowel op radio als tv een podium. Een vakjury heeft de winnende verhalen bekroond met een passende prijs: een op maat gemaakte soundtrack bij het verhaal uitgezonden op Radio 4, een persoonlijke minidocumentaire op NPO 2 of een publicatie in een literair tijdschrift.

NPO 2 zendt tijdens de Nationale Boekenweek van 9 tot en met 13 maart het programma ‘Iedereen schrijft’ uit. In deze minidocumentaires vertellen vijf winnaars van de Verhalenwedstrijd rond 23.00 uur op NPO 2 over de magie van het schrijvers vak. Ze worden verrast met een masterclass, gegevens door gevestigde auteurs.

Radio 4
Op vrijdag 6 maart maakt Radio 4 live vanuit een boekhandel in Haarlem de winnaars van de verhalenwedstrijd bekend.

Radio 4 presentatoren Margriet Vroomans en Hans Smit zenden van 08.00 tot 11.00 uur het Groot Nationaal Boekenweekontbijt live uit. Gasten als Joost Zwagerman, Christine Otten, Jan Brokken, Simone van der Vlugt, Annejet van der Zijl, Dimitri Verhulst en Bram Bakker schuiven aan in de boekhandel in Haarlem. Vakjuryvoorzitter Paul Abels maakt de winnaar van de vakjuryprijs van de NPO Verhalenwedstrijd in de uitzending bekend.

Het Groot Nationaal Boekenweekontbijt op Radio 4
Op Radio 4 zijn van 9 tot en met 13 maart de vijf bij de winnende verhalen gecomponeerde soundtracks te horen, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door bekende componisten als Willem Jeths en Bob Zimmerman. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email