Search
Close this search box.

Omstreden zorgspotjes voor radio en tv van campagnesite

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) haalt de radio- en televisiespotjes van de campagne ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’ van haar eigen site daarover (dezorgverandertmee.nl). Er was discussie over de spotjes ontstaan en daar wil ze een eind aan hebben.

De FNV vond de spotjes, die ook enige tijd op radio en tv waren, te weinig genuanceerd en te rooskleurig en legde ze voor aan de Reclame Code Commissie. Van de commissie hoefden de spotjes niet te verdwijnen, maar Schippers vindt volgens haar woordvoerder dat de discussie het doel van de campagne vertroebelt, namelijk burgers informeren over de veranderingen in de zorg.

De Reclame Code Commissie oordeelde dat de campagnespotjes ‘een juiste weergave zijn van wettelijke aanspraken op zorg’, maar stelde onder meer wel dat ze informatiever hadden kunnen zijn door mensen er duidelijker op te wijzen dat de zorg kan verschillen in individuele situaties. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten