Zoek
Sluit dit zoekvak.

David Letterman toont geen emotie in laatste show

David Letterman toonde zich woensdag tijdens zijn allerlaatste Today Show niet emotioneel. Dat vertelde één van de aanwezige publieksgasten aan Variety. “Zijn uitstraling was zoals altijd”, zei David Oshinsky.

Letterman luidde met de laatste uitzending woensdagavond na 33 jaar op televisie zijn pensioen in. Tijdens zijn openingsmonoloog grapte hij volgens The Hollywood Reporter over zijn plannen: “Ik hoop het nieuwe gezicht van de Scientologykerk te worden“, en, over zijn vaste componist Paul Schaffer: “Volgende maand starten Paul en ik onze nieuwe act met witte tijgers.”

Letterman kreeg tijdens de show vanuit het publiek steun van zijn vrouw Regina en zoontje Harry. Ook CEO van CBS Leslie Moonves was aanwezig. Voorafgaand aan de opnames kwam hij het podium op om Letterman te bedanken.

Tijdens de show werden diverse video’s uitgezonden waarmee een eerbetoon aan de talkshowhost werd gebracht. Zo was er een speciale video van The Simpsons, waarin Marge Simpson grapt dat toen Letterman 33 jaar geleden begon Bart en Lisa nog kinderen waren en Maggie een baby. Ook kwamen president Barack Obama en diverse oud-presidenten voorbij, die opgelucht verklaarden dat hun ‘nationale nachtmerrie’ voorbij was. Verder was er een video over het dagelijks leven van Letterman, waarin hij om 6.30 uur in de studio arriveert.

De top 10, een populair item uit de show, werd deze keer verzorgd door tien beroemdheden die elk mochten zeggen ‘wat ze altijd al tegen Letterman hebben willen zeggen’. Zo zei Barbara Walters dat Letterman hetzelfde geurtje draagt als de voormalig leider van Libië, Moammar Kadhafi. Steve Martin grapte over zijn vermeende plastische chirurgie en Jim Carrey kraakte Lettermans acteervaardigheden af.

Hoewel hij zijn emoties woensdag de baas was, heeft Letterman eerder in interviews aangegeven zijn vertrek niet makkelijk te vinden. Zo vertelde hij in het programma CBS Sunday Morning dat hij waarschijnlijk nooit terugkeert in het Ed Sullivan Theater, waar de Late Show wordt opgenomen. “Ik denk dat het gewoon te moeilijk voor me zou zijn… emotioneel gezien… omdat ik gewoon niet wil terugkomen om anderen ons leven te zien leiden.”

Sterren bedanken David Letterman
Veel sterren gaan David Letterman missen, zo blijkt uit een storm aan berichten op sociale media. Met de hashtag #ThanksDave bedanken ze de talkshowhost, die woensdagavond na 33 jaar op de buis met pensioen gaat.

“Wat een heerlijke, inspirerende, hilarische, grensverleggende, geweldige tijd”, schreef collega Ellen DeGeneres op Twitter. Jennifer Lawrence smeekte Letterman via Facebook niet op te stappen. “Doe het niet!”, staat op een handgeschreven briefje waarmee de actrice poseert. “Niemand is je beu, dat verbeeld je je maar.”

No Doubt deelde een oude video van hun optreden in de Late Show van Letterman. “Gefeliciteerd met 33 jaar geweldige latenight-televisie!” Ook Lady Antebellum dacht met een kort fragment terug aan hun eerste optreden in de latenightshow in 2010.

Ook president Obama, die meerdere keren te gast was in de show, bracht een online eerbetoon aan Letterman. “Tv zal niet hetzelfde zijn zonder Dave“, schreef hij op Twitter bij een foto waarop hij zelf luid lachend in de show te zien is. Hillary Clinton deelde een soortgelijke foto van haarzelf op de stoel naast Letterman. “Twee decennia vol gelach, inzichten en, jawel, zelfs grappen over broekpakken. @Letterman, je bent een legende”, schreef de presidentskandidate.

Variety wist al te melden dat Obama en de voormalige presidenten Bill Clinton, George W. Bush en George H.W. Bush onderdeel uitmaken van de allerlaatste Late Show, die woensdagmiddag in New York werd opgenomen en woensdagavond laat (lokale tijd) wordt uitgezonden. In vooraf opgenomen videoboodschappen lieten ze weten dat met het vertrek van Letterman hun “nationale nachtmerrie” eindelijk voorbij is. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten