Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opbrengst Giro555 door radio- en tv-actie ruim 21 miljoen

De actie Nederland helpt Nepal van Giro555 heeft vrijdag al ruim 21 miljoen euro opgeleverd. Op de publieke en commerciële radio- en tv-zenders worden nog steeds spotjes uitgezonden voor hulp aan het door aardbevingen getroffen Nepal.

Nadat Nepal deze week getroffen werd door een tweede zware aardbeving, kwam Giro555 met een nieuwe reclamecampagne. Nepal heeft extra hulp nodig en daar is extra geld voor nodig, aldus de SHO.

Het aantal slachtoffers van de ramp is al boven de 8400 gestegen. Het geld is onder meer bedoeld voor noodhulp. Daarnaast vragen de de organisaties ook aandacht voor het welzijn van de kinderen, die geen onderwijs kunnen volgen in de getroffen gebieden. Onderwijs helpt kinderen volgens de SHO hun trauma’s te verwerken. Wanneer trauma’s niet tijdig worden onderkend kunnen kinderen er lange tijd last van hebben, stelt de SHO. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten