Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio.NL terug in de tijd met Lex Harding

Wie herinnert zich niet Lex Harding, die in het echt Reinhard Lodewijk den Hengst heet. In 1967 begon hij als deejay bij de zeezenders Radio Dolfijn en Radio 227. Bij Radio Veronica groeide hij eind jaren zestig als presentator van o.a. de Top 40 uit tot de populairste diskjockey van Nederland.

Ook na het verdwijnen van de zeezenders in 1974 bleef hij Veronica trouw en als directeur radio droeg hij bij aan de groei van de Veronica Omroep Organisatie tot grootste omroep van Nederland. De diskjockey werd media-ondernemer en in 1989 keerde hij de publieke omroep de rug toe.

Daarnaast was Lex Harding ook nauw betrokken bij de oprichting van RTL Veronique (tegenwoordig RTL Nederland) en Slam FM en stond aan de wieg van Sky Radio, Radio 538 en tv-zender TMF. [Radiowereld.NL]