Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roparunradio 2015 in het Pinksterweekend

De Roparun van 2015 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 23 mei en de finish op maandag tweede Pinksterdag 25 mei. Op dit moment hebben ruim 300 teams zich ingeschreven. Veel radiostations zullen ook dit jaar weer aandacht besteden aan de

Roparunradio
De glazen studio van Roparunradio staat dit jaar bij het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam. De uitzending van Roparunradio start vrijdag 22 mei met een terugblik op 2014. Vanaf zaterdagochtend wordt er non-stop verslag gedaan van de Roparun schuiven er veel gasten aan in de glazen studio van Roparunradio. Op maandag staat de studio aan de route die de Roparunners lopen richting de finish op de Coolsingel.

Roparunradio is een samenwerkingsverband van verschillende lokale omroepen langs de Roparunroutes. Aan Roparunradio werken 45 vrijwillige medewerkers mee. De uitzending start op vrijdagavond om 20.00 uur en duurt tot maandag 25 mei 19.00 uur.

Roparunradio is te beluisteren via AAFM, kerkomroep Apeldoorn, RTV Apeldoorn, Lekwaalmedia, RTV Betuwe, Merweradio, Klokradio, RTV krimpenerwaard, RTV Ridderkerk, Exxact Barendrecht, Omroep Tholen, MoerdijkFM, Drechtstad FM, ATOS en RTV Albrandswaard.

Roparun
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De afgelopen 23 edities van de Roparun is al meer dan 62 miljoen euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten