Hele Tweede Kamer voor verlengen radiovergunningen

De frequenties voor commerciële radiostations kunnen het beste gewoon worden verlengd. Dat vindt VVD-Kamerlid Bart de Liefde. Het kabinet wil de vergunningen voor deze radiofrequenties gaan veilen, maar De Liefde vindt dat nu geen goed plan.

“Veilen is een goed idee als er meer vraag naar radiofrequenties is dan het aanbod. En dat lijkt nu niet het geval te zijn. In zo’n situatie heeft verlengen de voorkeur”, aldus de VVD’er.

Dit houdt nu in dat de volledige Tweede Kamer waarschijnlijk voor de verlenging van de radiovergunningen is, en tegen een veiling. Ook de radiostations zelf zijn unaniem voor het verlengen van hun vergunningen.

Veilen ?
De Tweede Kamer spreekt donderdag met minister Henk Kamp (Economische Zaken) over de kwestie. Kamp maakte vrijdag bekend dat hij de frequenties voor commerciële radiostations opnieuw wil gaan veilen. De vergunningen zouden vanaf 2017 dan voor tien jaar worden gegeven. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten