Zoek
Sluit dit zoekvak.

Piraten uit de lucht gehaald met zendmast van 100 meter hoog

[Update] In Bad Bentheim, vlak bij de grens met Nederland, ter hoogte van Oldenzaal, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, is zaterdag een etherpiraat uit de lucht gehaald. Dat heeft het Duitse telecomagentschap Bundesnetzagentur (BNA) aan EV1.TV bekendgemaakt. De Nederlandse piraat maakte gebruik van een zendmast van 78 meter hoog.

De zendmast van 78 meter hoog was gemonteerd op een oude truck. Voor de medewerkers van de Bundesnetzagentur (het Duitse AT) was het erg makkelijk om de zender met een peilwagen uit te peilen. De mast was goed te zien in de gehele omgeving.

Naast de oude truck stond een stroomgenerator in een zeecontainer met enkele honderden liters brandstof en een computer met andere zendapparatuur.

Bij de zendmast is geen studio aangetroffen. De piraten maakten een dag lang gebruik van een stream via het internet. Volgens de politie kwam de etherpiraat ruim 100 km ver via de 94,5 mhz.

De zendmast is niet door Bundesnetzagentur verwijderd, 50 km van Oldenzaal af, in de buurt van Tubbergen en/of Hardenberg. De etherpiraten hebben alles weer mee naar huis genomen.

Bundesnetzagentur heeft alleen een laptop, stuurzender en een tussentrap meegenomen. De eigenaar van de piratenzender met de naam ‘Kort maar Krachtig’ is niet opgepakt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten