Spinnen tijdens Top 2000 van Radio 2 voor Alpe d’HuZes

Van Eerste Kerstdag tot Oudjaarsavond organiseert Alpe d’HuZes een extra evenement om geld op te halen voor de strijd tegen kanker: een spinningmarathon op muziek van de Top 2000 van de publieke zender Radio 2.

Tijdens de uitzending wordt op 66 spinningbikes gedurende 156 uur onafgebroken gefietst. De spinningmarathon start op 25 december 2015 om 12.00 uur en eindigt feestelijk op 31 december 2015 om 0.00 uur.

Johan van der Waal, voorzitter van Alpe d’HuZes: “Ons evenement verbindt en dat doet de Top 2000 ook. Dat prachtige gevoel van saamhorigheid willen wij tijdens deze spinningmarathon combineren met onbaatzuchtigheid. Dat kan door jezelf in te zetten voor een ander en op die manier tijdens de Top 2000 extra geld op te halen voor de strijd tegen kanker.”

Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes heeft in de afgelopen tien jaar bijna 130 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds, waaruit al meer dan honderd (onderzoeks)projecten zijn gefinancierd. Tijdens het evenement in Frankrijk brengen deelnemers onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ geld bij elkaar door op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer te beklimmen. Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt met dit geld (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, met als doel dat uiteindelijk niemand meer doodgaat aan kanker. [Radiowereld.NL]