Cheerleader van Omi meest gedraaide plaat op de radiostations

Cheerleader van Omi was in de eerste 6 maanden van 2015 het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze periode 3.364 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders.

In de Airplay Top 100 staan verder 29 artiesten van Nederlandse herkomst: 9 Nederlandstalige platen en 20 Engelstalige platen. Dit betekent een stijging van 7.4% ten opzichte van de eerste 6 maanden in 2014. ‘War’ van Kensington is de grootste hit op de 4e positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten. Universal Music is marktleider met maar liefst 36 noteringen in de Top 100, Sony Music volgt met 23 noteringen.

SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciële zenders, ondermeer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau’s, platenmaatschappijen en radiostations. [Radiowereld.NL]

De Airplay Top 20 – eerste 6 Maanden 2015
 01 Omi – Cheerleader
 02 Years & Years – King
 03 Kygo Feat. Conrad – Firestone
 04 Kensington – War
 05 Lost Frequencies – Are You With Me
 06 Ed Sheeran – Thinking Out Loud
 07 Mr. Probz – Nothing Really Matters
 08 Galantis – Runaway (U & I)
 09 Ellie Goulding – Love Me Like You Do
 10 Rihanna Feat. Kanye West & Paul Mccartney – Fourfiveseconds
 11 Sheppard – Geronimo
 12 Hozier – Take Me To Church
 13 Sam Smith – Like I Can
 14 Major Lazer & Dj Snake Feat Mo – Lean On
 15 Mark Ronson & Bruno Mars – Uptown Funk!
 16 Vance Joy – Riptide
 17 David Guetta Feat. Sam Martin – Dangerous
 18 Kenny B. – Parijs
 19 Dotan – Hungry
 20 Martin Solveig & Gta – Intoxicated