Commissariaat bekijkt rol experts Tussen Kunst & Kitsch

Het Commissariaat voor de Media gaat in gesprek met AVROTROS over de rol van experts die verbonden zijn aan het programma Tussen Kunst & Kitsch. Dit naar aanleiding van berichtgeving in de NRC van zaterdag 4 juli.

Die krant berichtte over mogelijke commerciële belangen van de taxateurs. Dit verhaal roept een aantal vragen op bij de mediawaakhond.

CvdM: “Het is niet de bedoeling dat experts die aan een publiek programma meewerken hier op oneigenlijke manier van profiteren; dat zou een vorm van zelfverrijking zijn die in strijd is met het publieke belang.”

Hierover willen we op korte termijn in gesprek met AVROTROS. Overigens is het goed dat de omroep zelf al aangeeft dat ze dit aan de hand van een gedragscode aan banden wil leggen. Wij zullen een vinger aan de pols houden om te zien of de voorgestelde gedragscode de risico’s voldoende uitsluit”, zo meldt de mediawaakhond voor de media. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten