‘Fish O Mania’, grootse visspektakel ter wereld zondag op RTL 7

Ook dit jaar zendt RTL 7 zondag (19 juli) tussen 13.00 uur en 18.30 uur het grootse visspektakel ter wereld uit. Tijdens ‘Fish O Mania’ proberen acht teams van twee man vijf uur lang zoveel mogelijk vis binnen te hengelen om zo de wereldtitel te veroveren.

Vorig jaar was het Nederlandse team dichtbij de hoofdprijs van maar liefst 10.000 pond, maar moest het de gerenommeerde Engelse ploeg voorlaten.

Net als in 2014 bestaat de Nederlandse equipe dit jaar uit de ervaren wedstrijdvissers Dieter Friederichs en Jurgen Spierings. Zij krijgen concurrentie van de kampioenen uit Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Frankrijk en  nieuwkomers België en Italië.

‘Vis TV’- presentator Ed Stoop doet ook dit jaar weer live verslag vanaf dit event en loopt zelf rond bij de beroemde Arena-vijver van de Cudmore Fisheries nabij Stoke-on-Trent. Hij volgt daar de strijd van dichtbij, spreekt de deelnemers en geeft updates bij de belangrijke wegingen.

Het commentaar bij de wedstrijd is van Frank Verhoeven en visprofessional Arjan Klop, die zelf in 2013 aan het evenement meedeed. Tevens heeft Arjan  in september 2014 samen met Dieter Friederichs en Jurgen Spierings de wereldtitel gewonnen. [Radiowereld.NL]