Jurgen van den Berg nieuwe presentator in de ochtend op Radio 1

Jurgen van den Berg wordt per 1 januari 2016 de nieuwe vaste presentator voor het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. Hij presenteert momenteel De Ochtend (KRO-NCRV, NPO Radio 1) en de aankomende weken NOS Radio Tour de France.

De NOS komt in januari met een vernieuwd NOS Radio 1 Journaal en neemt daarbij afscheid van de duo-presentatie. Presentatoren Frederique de Jong en Marcel Oosten zijn nog tot het einde van dit jaar te horen.

Jurgen van den Berg begon op de landelijke radio bij de NOS in 1998. Hij ging aan de slag als nieuwslezer en redacteur voor het NOS-radionieuws en werd de vaste nieuwslezer in de ochtendshow van 3FM. Vanaf 2001 presenteerde hij het NOS Radio 1 Journaal en NOS Langs de Lijn.

In 2009 nam hij afscheid van de NOS om onder meer Lunch (NCRV, Radio 1) en later Cappuccino (NCRV, Radio 2) te presenteren. Sinds 2005 is hij wel bijna elke zomer bij de NOS te horen als radiopresentator in NOS Radio Tour de France.

Plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann: “Met een nieuwe stem in de ochtend én een inhoudelijke verandering wil de NOS een breder publiek bereiken. De inhoudelijke invulling wordt momenteel uitgewerkt – in overleg met de zender Radio 1 – en hierover kan naar verwachting dit najaar worden bericht. De huidige presentatoren Frederique de Jong en Marcel Oosten nemen tot het einde van dit jaar de presentatie van het NOS Radio 1 Journaal voor hun rekening.”

Het NOS Radio 1 Journaal is doordeweeks elke ochtend te beluisteren tussen 06.00 en 09.00 uur en ’s middags tussen 16.30 en 18.00 uur op Radio 1. [Radiowereld.NL]