Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kleine commerciële regionale omroepen verenigen zich

Zeven kleine commerciële omroepen hebben zich verenigd in de nieuwe vereniging. De aangesloten omroepen van de KRCO zijn allemaal kleine omroepen die graag commerciële radio willen maken binnen een klein ontvangstgebied in Nederland.

Deze omroepen hebben nog steeds geen mogelijkheid om een FM of AM of zelfs DAB+ frequentie te bemachtigen. Dit in tegenstelling tot de meeste commerciële regionale omroepen die juist een drang hebben om semi – landelijke radio te maken. Dit laatste is nooit de bedoeling geweest achter het idee van regionale commerciële radio.

De doelstelling van KRCO (Kleine Regionale Commerciële Omroepen) is ook een plek te verkrijgen in het Nederlandse radiolandschap.

Initiatiefnemers
De oprichters van de Vereniging KRCO zijn: RATO Zendertechniek, ACTG en Salland Broadcasting. De drie initiatiefnemers zijn vastberaden in hun doelstelling en willen zich samen sterk maken voor juist de kleine regionale commerciële omroep.

Om deze doelstelling te kunnen realiseren is de KRCO ook op nog op zoek naar andere omroepen die graag op kleinschalige basis regionale commerciële radio willen maken”, zo meldt voorzitter Ton van de Langenberg.

Zo kan de KRCO een vuist maken tegen bijvoorbeeld het huidige misbruik van regionale commerciële FM frequenties welke hebben geleid tot het ontstaan van semi – landelijke radiostations. De KRCO wil de ideeën en idealen ondersteunen van de grote groep kleine commerciële omroepen, door deze kenbaar te maken naar de overheid. De Nederlandse overheid dient ook voor deze omroepen mogelijkheden te faciliteren en toe te zien op het huidige gebruik ervan.: [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten