Lucille Werner presenteert vanaf maandag Pointless

NPO 1 komt vanaf maandag dagelijks met het nieuwe tv-programma ‘Pointless’ bij de AVROTROS op NPO 1. In de nieuwe quiz Pointless is het de kunst om te winnen, met zo min mogelijk punten. ‘Pointless’ wordt gepresenteert door Lucille Werner en Owen Schumacher.

Lucille Werner was negen jaar het gezicht van Lingo. Toen dat programma ermee ophield, ging AVROTROS voor haar op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond de omroep bij de BBC, waar Pointless al een paar jaar te zien is. Het doel van de quiz is zo min mogelijk punten te halen.

Zo min mogelijk punten
Een panel heeft de vragen die de spelkandidaten krijgen al een keer beantwoord. De spelkandidaten moeten dan het antwoord geven wat het minst of helemaal niet is gegeven door de panelleden.

Lucille: ‘Stel dat de vraag is: ‘Noem een Europese hoofdstad.’ Dan moet je niet Londen of Parijs noemen, want die steden zullen door veel mensen genoemd worden. Maar kom je met Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, dan scoor je waarschijnlijk een Pointless antwoord.’

De slimste mens
Owen Schumacher is de medepresentator van Lucille. Hij zal de antwoorden en vragen van al dan niet komisch commentaar voorzien. Owen is bekend als komiek en won in 2014 de quiz De Slimste Mens. Pointless is vanaf maandag 27 juli dagelijks om 18.55 uur te zien op NPO 1. [Radiowereld.NL]