Programma Vahon Radio in heel Europa via korte golf op 6005 KHz

Het radioprogramma ‘Hollands Palet’, van Wim Zonneveld en Ger Kruger, is elke week op Vahon Hindustani Radio te horen in Zuid-Holland via de AM op 1566 KHz. Maar vanaf zondag (12 juli) is het ook tijdelijk (2 maanden) te horen in héél Europa te horen via de 49 meter band (korte golf).

Bij wijze van experiment kunnen luisteraars van ‘Hollands Palet’ vanaf nu ook wekelijks op de korte golf in geheel Europe luisteren via de 49 meter band, op de frequentie 6005 KHz.

Het programma begon zo’n 15 jaar geleden op de regionale commerciële zender Haagstad Radio. Daarnaast was het ook nog even op Omroep Rijswijk te horen. Daarna ging het verder bij de Hindoestaanse radiozender Vahon Hindustani Radio.

“De medewerkers van Hollands Palet zijn benieuwd naar het ontvangst van de nieuwe frequentie“, zo melden de programmamakers. Voor dit experiment op de korte golf maakt Hollands Palet gebruik van de faciliteiten van het Duitse bedrijf Funkhaus Euskirchen. [Radiowereld.NL]

Foto: antenne bij het Duitse plaatsje Euskirchen en van Ger Kruger in de studio van Hollands Palet. [Radiowereld.NL]