RTL ‘Tour du Jour’ gaat op tournee bij RTL 7

‘Tour du Jour’ is terug deze zomer. In het jaar waarin het grootste wielerspektakel ter wereld in Utrecht start, gaat de Tour de France-talkshow letterlijk on tour. Want drie weken lang wordt vanaf zes strategisch gelegen campings in Nederland en Frankrijk verslag gedaan van al het Tournieuws.

Vanaf vrijdag (3 juli tot en met zondag 26 juli) is de talkshow elke avond tussen 20.30 en 21.30 weer te zien bij RTL 7. Wilfred Genee is wederom de presentator van het live-programma en net als vorig jaar zijn de vaste ‘gezichten’ die aan tafel aanschuiven Michael Boogerd (twaalf Tour deelnames) en de Belgische oud-renner Eddy Planckaert (zeven Tour deelnames). Een dagelijks verslag van de etappe wordt verzorgd door Leo Driessen.

De ‘studio’ wordt ingericht onder een luifel bij de Tour du Jour-camper. De tuinstoeltjes, de parasols, tafel en koelbox vormen het decor voor het gesprek over de etappe van die dag.

Een groot aantal gasten reist met de Tour du Jour-camper mee, waaronder Blaudzun, Niki Terpstra, Edwin Winkels, Thijs Zonneveld, Jan Boskamp en Thomas Dekker. Ook in dit nieuwe seizoen vormt La Grande Boucle de rode draad, maar alles kan ter sprake komen aan tafel. [Radiowereld.NL]