Tour de France live op NPO 1 en Radio 1

Zaterdagmiddag om 14.00 uur is het zover. Dan gaat in Utrecht de 102de editie van de Tour de France van start met een proloog. De proloog en alle daaropvolgende etappes zijn live te volgen bij de NOS op NPO 1 en Radio 1.

Op NPO 1 zijn Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra de vaste commentatoren. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman daarentegen doen op Radio 1 verslag. In totaal doen twintig Nederlanders mee aan de Tour.

Tour de France begint in Utrecht
Utrecht is de stad waar het startschot gaat plaatsvinden voor de Tour de France van dit jaar. Niet een heel peloton staat aan de start, maar steeds individuele wielrenners, die zich opmaken voor de proloog. Zondag, wederom in Utrecht, gaan wel alle wielrenners op hetzelfde moment van start.

De Avondetappe ?
Mart Smeets heeft met zijn programma De Avondetappe plaatsgemaakt voor Studio Tour, dagelijks te zien van 19.00 tot 20.00 uur op NPO 1.

Nabeschouwing in Studio Tour
In het praatprogramma Studio Tour krijgen Gert van ’t Hof en Dione de Graaff bezoek van gasten om terug te blikken en vooruit te kijken op de verschillende etappes. [Radiowereld.NL]