Tv-zender Family7 start met dagelijkse bijbelquiz

Family7 start op 5 oktober met een bijbelquiz. Wijs wordt een laagdrempelig programma waar iedereen aan mee kan doen thuis op de bank. De deelnemers krijgen uiteenlopende vragen over het meest gelezen boek ter wereld: de Bijbel. De grote vraag: hoe groot is de bijbelkennis in christelijk Nederland en wie weet het meest uit de Bijbel?

De Bijbelquiz wordt elke werkdag om 19:00 uur uitgezonden en duurt circa twintig minuten. Aan het eind van elk kwartaal word bekendgemaakt wie de winnaar is en dus de meeste bijbelkennis heeft. De Bijbelquiz start maandag 5 oktober.

“Er is bij mensen veel bijbelkennis aanwezig. Ze kunnen teksten zo oplepelen of te pas en te onpas toepassen in hun dagelijkse leven. Ook worden er veel teksten geciteerd om mensen te bemoedigen en om standpunten te onderbouwen. Wij zijn benieuwd of mensen de bijbel daadwerkelijk lezen en kennen”, zegt Dolf van de Vegte, directeur van Family7.

“Het is algemeen bekend dat Samuel tot driemaal toe geroepen werd door God in een droom. Maar hoe vaak werd Salomo door God in een droom toegesproken, dat is nauwelijks bekend. En dat terwijl Salomo het heiligste bouwwerk ter wereld bouwde in opdracht van God.” [Radiowereld.NL]