Bauer splitst radioprogrammeringen Engeland en Schotland

Engeland en Schotland mogen beiden dan wel tot het Verenigd Koninkrijk behoren, maar qua culturen zijn beide landen een wereld van verschil. Dat geldt ook voor de radio. Daarom heeft Bauer Media besloten om de netwerkprogramma’s van haar FM-stations in het noorden van Engeland en Schotland opnieuw te splitsen.

In het Verenigd Koninkrijk schrappen steeds meer grote radiogroepen lokale programma’s op de lokale en regionale radiostations om meer netwerkprogramma’s uit te zenden.

Goede voorbeelden hiervan zijn Heart, Capital, Smooth Radio van Global Radio en het middengolfnetwerk van Bauer in het noorden van Engeland en Schotland.

Maar ook de 16 lokale FM-zenders van Bauer in het noorden van Engeland en Schotland (waaronder Key 103 Manchester, Metro Radio Newcastle, Clyde 1 Glasgow en Forth 1 Edinburgh) hebben er al aan moeten geloven. Aanvankelijk kwam Bauer eerst nog met separate programma’s voor Engeland en Schotland, maar ook daar kwam vorig jaar een einde aan. Het avondprogramma “In:demand” tussen 19 en 22 uur had aanvankelijk twee edities (Schotland en Engeland), maar werd dat werd teruggebracht tot één.

En ook het middagprogramma “Old Skool & Anthems” tussen 14 en 15 uur kreeg maar één editie. In oktober werd tevens in het weekend de grens tussen het noorden ven Engeland en Schotland deels opgeheven.

Ondanks dat het produceren van één programma nog altijd goedkoper is dan twee, heeft Bauer besloten met ingang van maandag 3 augustus weer meer programma’s te gaan splitsen.

Zo krijgt Old Skool & Anthems twee edities. De Engelse editie wordt gepresenteerd door de kersverse Key 103 middagdeejay Debbie Mac, terwijl Clyde 1 middagdeejay Grant Thomson nu de Schotse editie voor zijn rekening neemt.

Ook In:demand wordt weer gesplitst. The Hits deejay Michael Blades is vanaf half augustus in Engeland te horen, terwijl voormalig Northsound 1 ochtenddeejay Greig ‘Greigsy’ Easton het avondprogramma in Schotland presenteert. De ochtendshow op Northsound 1 in Aberdeen wordt voortaan gepresenteerd door Micky Gavin. Huidig In:demand presentator Stu Tolan verhuist naar Rock FM in Preston voor een dagprogramma.

Op zondagochtend zal komiek Paddy McGuinness voortaan alleen nog in Engeland te horen zijn. In Schotland presenteren voormalig Real/Heart-ochtenddeejays Ewan Cameron en Cat Harvey het blok tussen 9 en 12 uur. [Radiowereld.NL]