SBS6 verschuift Hart van Nederland en Shownieuws naar SBS9

Op de avonden dat bij SBS6 de Champions League is te zien, verhuist de zender de programma’s Hart van Nederland en Shownieuws op het gebruikelijke tijdstip naar SBS9. Na de voetbalprogrammering volgt een beknopte live-editie van beide programma’s op SBS6. Hierdoor ‘hoopt’ SBS alle kijkers van dienst te kunnen zijn.

René Oosterman, Channel Manager SBS6: “We kijken altijd naar de wensen van de kijker en vinden het belangrijk dat zowel voetbalkijkers als de kijkers van onze vaste dagelijkse programma’s tevreden zijn. Met deze constructie hebben we alleen maar winnaars: voetbalkijkers kunnen voetbal kijken, vaste kijkers van Hart van Nederland en Shownieuws kunnen hun programma’s op de gebruikelijke tijd op SBS9 kijken en wil men het allebei zien, dan kan dat gewoon op SBS6. Op die manier vullen de twee zenders elkaar perfect aan.”

De normale editie van Hart van Nederland start om 22.30 op SBS9, gevolgd door Shownieuws om 22.50 uur met aansluitend Piets Weer. Als het voetbal en de nabeschouwing op SBS6 afgelopen zijn komen beide programma’s opnieuw live met een verkorte versie met alle belangrijke hoogtepunten en eventuele updates, ook met aansluitend Piets Weer.

SBS9
SBS9 ging begin dit jaar van start als vierde zender van SBS en biedt elke dag een oude film in een ander thema. SBS9 is bij Ziggo te vinden op kanaal 19 en bij KPN op 38. [Radiowereld.NL]