Tineke de Nooij viert vijf jaar TinekeShow op Radio 5

Tineke de Nooij is al bijna vijf jaar lang te horen op de publieke zender Radio 5. Dagelijks probeert ze de luisteraars te vermaken met haar radioprogramma. Maar op dit moment gaat het helemaal niet goed met de inmiddels 74-jarige radiopresentatrice van Omroep MAX.

De Nooij is getroffen door een virus tijdens haar vakantie. Bij de medische controle hoorde Tineke ook dat haar bloeddruk veel te hoog is.

Op Facebook schrijft ze: “Ik kijk in de spiegel en schrik me rot. Mijn rechteroog is helemaal naar binnen gezakt, die hele kant van mijn gezicht is opgezet en mijn mond staat scheef”.

Volgens de doktoren in het ziekenhuis heeft ze een virusinfectie op een zenuw in haar hoofd. Toch hoopt de 74-jarige snel weer te kunnen werken. Tineke: “Ik voel me zo bevoorrecht om m’n grootste hobby te kunnen uitoefenen. De muziek te draaien waar ik van hou.” Tot die tijd vervangt Jan Rietman haar in het programma Tinekeshow.

Vijf jaar TinekeShow
Sinds 6 september 2010 presenteert Tineke bij de TinekeShow. Daarom wil ze van 15 tot en met vrijdag 18 september de radioshow presenteren vanaf de 50PlusBeurs in Utrecht, als ze vijf jaar in dienst is bij de nostalgische radiozender. Maar het is nog onduidelijk of deze wel doorgaat. In een viertal uitzendingen nodigt Tineke dan diverse gasten uit voor optredens en een gesprek. Zo treden Jan Keizer en Anny Schilder en de band Ancora live op en komen acteur Derek de Lint en schrijver Arthur Japin op bezoek. [Radiowereld.NL]