VPRO start met kookprogramma over duurzaam koken

Kookprogramma’s is erg populair tegenwoordig. Bijna elke tv-zender besteed wel aandacht aan koken. Daarom komt de VPRO op NPO 2 nu met ‘Duurzaam koken met Van Boven’. In dit nieuwe kookprogramma trekt Yvette van Boven eropuit richting boer, imker en tuinder. Van de biologische producten maakt ze thuis de heerlijkste gerechten.

In Koken met Van Boven trekt Yvette van Boven er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt ze terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets.

Duurzaam koken
Duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Zo maakt Yvette van afgeprijsde bosbessen en aardbeien een heerlijke, spectaculaire oude bessentaart. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken.

Tips en Tricks
Tijdens het koken geeft Yvette handige tips & tricks voor in de keuken. Ze is grenzeloos als het erop aankomt een rookoven in twee minuten in elkaar te zetten of zelf ginger ale te maken met honing of een likeur van melk.

Weidesalade
In de eerste aflevring haalt Yvette rauwe melk op bij de boerderij van boer Boy. Daar maakt ze een ouderwets gezellige citroenhangop van in een modern jasje, met een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijnen in een kleurrijke weidesalade. Als toetje maakt Yvette een frisse melklikeur met een Hot Milk Cake.

Koken met Van Boven is te zien van 17 tot en met 28 augustus elke werkdag om 19.25 uurop NPO 2. [Radiowereld.NL]