Lokale omroep plaatst Glazen Etalage in Sleeuwijk

In Nederland zullen in december weer diverse Glazen Huizen worden neergezet. Radio A-FM en Altena TV zullen voor het vierde jaar op rij de actie ‘Glazen Etalage’ organiseren. Tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt door de lokale omroep op tal van manieren geld ingezameld voor ‘Serious Request’.

‘Serious Request’ is de actie van het landelijk radiostation 3FM, wat in de volksmond ook wel het ‘Glazen Huis’ wordt genoemd. Met de actie ‘Glazen Etalage’ heeft Altena heeft dus min of meer haar eigen ‘Glazen Huis’ op vrijdag 11 en zaterdag 12 december. Vorig jaar wisten de medewerkers van Radio A-FM en Altena TV in het Land van Heusden en Altena het recordbedrag van € 15.000,- op te halen.

Serious Request (en dus ook de ‘Glazen Etalage’) vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Serious Request zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten