Weer nieuwe ochtendshow voor Hit 104.1 2Day FM Sydney

Hit 104.1 2Day FM in het Australische Sydney krijgt wederom een nieuwe ochtendshow. Vanaf volgend jaar mag Rove McManus de luisteraars van de kwakkelende hitzender gaan ontwaken. Het wordt de derde ochtendshow in drie jaar tijd voor 2Day FM.

Jarenlang was 2Day FM het populairste FM-station van Sydney. In januari 2014 zag de hitzender Kyle Sandilands en zijn co-host Jackie O Henderson, het populairste ochtendduo van de stad, na 10 jaar vertrekken naar rivaal KIIS 1065. Het gevolg was dat het marktaandeel van 2Day FM in elkaar klapte.

Eerst probeerde 2Day FM het met voormalig Spice Girl Melanie Brown Jules Lund, Merrick Watts en Sophie Monk in de ochtend. De show flopte en werd daarom eind 2014 van de zender gehaald. Het afgelopen jaar mochten cabaretier Dan Debuf en voormalig MTV-Veejay Maz Compton het proberen. Maar ook deze show zorgde niet voor het gewenste resultaat. In juni 2015 daalde het marktaandeel van 2Day FM zelfs naar het dieptepunt van 2,7%.

Door het terughalen van Hamish Blake en Andy Lee, het populairste radioduo van Australië, in de middag, strijdt 2Day FM weer mee om de positie van populairste FM-zender tijdens de avondspits. De rest van de dag blijven de luistercijfers nog achter. Momenteel scoort 2Day FM een marktaandeel van 4,0%, ruim achter rivalen KIIS 1065 (7,5%) en Nova 96.9 (6,7%).

Daarom heeft Southern Cross Austereo (SCA), eigenaar van 2Day FM, besloten om het roer in de ochtend opnieuw om te gooien. Vanaf volgend jaar presenteert komiek en tv-presentator John Henry Michael “Rove” McManus de ochtendshow.

Rove is vooral bekend als presentator van de comedy talkshow “Rove LA” en de show “Riot” op Fox8. Laatstgenoemde show is in Nederland te zien onder de naam “Alles mag op vrijdag” op RTL4.

Radio-ervaring deed Rove op als invaller op Tripple M, een zusterstation van 2Day FM. Daarnaast had hij enige tijd een show in het weekend op de hitzender Fox FM in Melbourne.

Door de komst van Rove verhuizen Dan & Maz naar het weekend. Zij gaan dan een ochtendshow presenteren, die op het hele “Hit-netwerk” te horen zijn. Naast Hit 104.1 2Day FM, zijn dit ook Hit 101.9 The Fox in Melbourne, Hit 105 in Brisbane, Hit 107 in Adelaide en Hit 92.9 in Perth.

Volgens de Australische media heeft Rove een contract van 3 jaar gekregen ter waarde van 2,1 miljoen Australische Dollars. Hij krijgt de vergoeding elk half jaar in de vorm van een aandelenpakket SCA. Ook middagdeejays Hamish & Andy hebben een dergelijke betaalconstructie. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten