Gastcolumn: Herbert Visser: ‘Unieke muziektitels’ op NPO Radio

Staatssecretaris Dekker van OC&W gaf in het kamerdebat van 8 oktober jl. aan dat hij graag ziet dat er een onderscheid is tussen publieke en commerciële radiozenders. Dat onderscheid is momenteel voor veel luisteraars (nog) niet hoorbaar. Volgens de staatssecretaris zou NPO-Radio zich kunnen profileren met ‘unieke muziektitels’ en wil hij daarover prestatie-afspraken gaan maken met de NPO.

De Vereniging van Commerciële Radio VCR heeft de Staatssecretaris afgelopen weekend een advies gestuurd met daarin het voorstel om de playlist op de publieke radio te beperken tot hooguit 2x dezelfde nummer per week, waarbij de helft van de playlist moet bestaan uit liedjes jonger dan één jaar én er aandacht komt voor genres die je op de commerciële radiostations niet hoort.

Lees hier de complete column

Gerelateerde berichten