Search
Close this search box.

Groot Nieuws Radio neemt Seven FM over

Het christelijke commerciële radiostation Groot Nieuws Radio neemt jongerenzender Seven FM voor een symbolisch bedrag over. Door deze overname blijft er een Nederlands jongerenstation dat 24/7 christelijke muziek uitzendt.

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) eind november gaat stoppen met BEAM Radio van de Evangelische Omroep (EO).

Ook het voortbestaan van Seven FM stond op losse schroeven vanwege de investering in geld en tijd van de vrijwilligers.

Het jongerenstation Seven FM, dat zich richt op jongeren tussen de 15 en 35 jaar, wordt ook in de toekomst gedragen door een team van vrijwilligers. Groot Nieuws Radio ondersteunt Seven FM op gebied van beleid, administratie, audiovormgeving en muzieksamenstelling.

Wilfred Hardeman, hoofdredacteur Groot Nieuws Radio: “We wilden het niet laten gebeuren dat christelijke jongerenradio uit Nederland zou verdwijnen. Bij Groot Nieuws Radio hebben we een enorme passie voor het bereiken van mensen via de radio. Het mooie werk dat het team van Seven FM al tien jaar lang doet, willen we graag voortzetten.”

Afgelopen jaar werd Groot Nieuws Radio gered dankzij de financiële bijdrages van luisteraars en bedrijven. Koos Timmer, interim-directeur van Groot Nieuws Radio: “In het belang van jongeren in Nederland hebben we besloten Seven FM over te nemen op een manier die Groot Nieuws Radio financieel kan dragen.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten