Search
Close this search box.

Imagine van John Lennon boven aan Radio 2 Top 2000

Imagine van John Lennon is dit jaar het favoriete nummer van het publiek. De nieuwe nummer 1 van de Radio 2 Top 2000 stoot daarmee Hotel California van The Eagles van de troon. The Eagles verhuizen dit jaar naar nummer 3. Bohemian Rhapsody van Queen staat, net als vorig jaar, op de tweede plaats en maakt de top 3 compleet.

De nieuwe nummer 1 stond vorig jaar nog op plek 38 in de Top 2000.

Jurre Bosman, zendermanager van NPO Radio 2: “De Top 2000 gaat over muziek en de verhalen achter de muziek. Imagine heeft na meer dan veertig jaar nog niets aan kracht ingeboet.

Het nummer verwoordt perfect het gevoel na de aanslagen in Parijs. De plaat biedt veel mensen troost en geeft tegelijkertijd hoop. We sluiten het jaar af met een eervolle nummer 1.”

Woensdag 16 december, de dag van het concert Helden van de Top 2000, wordt de volledige Top 2000-lijst pas bekendgemaakt. Vanaf 2 december kan al wel op staatieindetop2000.nl worden gecheckt of de favorieten van luisteraars een notering in de lijst hebben.

Record
In totaal is een recordaantal van 4,5 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Opvallend is dat 31 procent van de stemmen door jongeren onder de 30 jaar is uitgebracht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten