Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lieke van Lexmond en Dennis Weening gaan blind naar de top

De berg Kilimanjaro beklimmen is een enorme uitdaging. Maar is die 5895 meter hoge top ook bereikbaar als je helemaal níets kunt zien? Zes jonge mensen, die blind of zeer slechtziend zijn, gaan onder leiding van Lieke van Lexmond en Dennis Weening dit avontuur aan in het programma ‘Blind Naar De Top’,

‘Blind Naar De Top’, dat vanaf woensdagavond (11 november) om 21.30 uur te zien is bij RTL 5.

Samen met de twee presentatoren en professioneel bergbeklimmer Wilco van Rooijen doen 6 blinde deelnemers een poging om in een zesdaagse klimtocht de top van de Kilimanjaro te bereiken.

Lieke en Dennis worden tijdens de trip ook geblinddoekt.

Lieke: “Ik ben echt over fysieke en mentale grenzen heen gegaan. Het was een zeer intens avontuur!” Dennis: “Dit is het meest intense, zware, maar indrukwekkendste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan.”

‘Blind Naar De Top’ is een initiatief van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt (VBS). Zij maken zich sterk om met innovatieve projecten mensen die blind of slechtziend zijn zo volwaardig mogelijk mee te laten draaien in de maatschappij. Naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan dit jaar, willen zij in samenwerking met RTL 5, op een spectaculaire wijze laten zien dat een visuele beperking geen bezwaar hoeft te zijn om een flinke uitdaging aan te gaan en je dromen na te jagen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten