Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers september – oktober, Radio 538 op 1

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode september – oktober 2015 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Radio 538 staat in deze periode met 12.0% op 1.

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.073 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 45 minuten per dag, dat is 5 minuten meer dan in de vorige periode.

Marktleider = Radio 538
Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 deze keer marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 12.0%, dit was een maand geleden 11.8%. Qmusic staat nu weer op een tweede plek met 9.9%, dit was 10.1%. Op de derde plaats staat nu Sky Radio met 8.9%, dit was 9.0%. Op de vierde plaats staat nu Radio 2 met 8.6%, dit was 8.7%.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 22 december 2015 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek.

62 standaard doelgroepen
De luistercijfers in dit artikel gaan over de doelgroep 10+. Maar er bestaan maar liefst 62 standaard doelgroepen. Onder dit artikel staat een overzicht inclusief het aantal mensen in de doelgroepen. [Radiowereld.NL]

Stijgers: Radio 538, ORN Radio, Radio 10, 100% NL, NPO Radio 4, Slam, Classic FM, NPO Radio 6 Soul en Jazz.
Dalers: Qmusic, Sky Radio, NPO Radio 2, NPO 3FM, Radio Veronica, NPO Radio 5, BNR Nieuwsradio, Overige zenders.
Gelijk: NPO Radio 1, E Power Radio, Sublime FM.