Omroep Gelderland voert samen met Coop actie voor voedselbank

Ruim één miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Omroep Gelderland trekt zich ook dit jaar het lot van deze mensen aan en voert van 12 tot en met 18 december de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Vorig jaar leverde de succesvolle actie ‘Samen voor de Voedselbank’ in Gelderland ruim € 200.000 aan goederen op.

Het betreft enkele tienduizenden mensen in Gelderland voor wie het elke dag weer een uitdaging is om een maaltijd op tafel te zetten. De zeventien Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar ook zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading.

Samen voor de voedselbank
Dit jaar heeft Omroep Gelderland voor de actie in Coop Supermarkten een partner gevonden.  Alle Coop filialen in Gelderland zullen in de week van 12 t/m 18 december inzamelpunt zijn voor de boodschappen die de regionale voedselbanken heel hard nodig heeft. De producten die opgehaald worden tijdens deze actie worden verdeeld over de Gelderse voedselbanken.

Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke actie van de regionale omroepen. Samen zijn de omroepen in staat om heel Nederland te betrekken bij deze inzamelactie. Iedereen kan meehelpen. Op 20 december wordt de eindstand bekend gemaakt in het programma Gelderland Helpt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten