Search
Close this search box.

Weduwe Casey Kasem aangeklaagd voor dood door schuld

Jean Kasem, weduwe van de legendarische radiodeejay Casey Kasem, is aangeklaagd voor dood door schuld. Drie kinderen van Casey, alsmede zijn broer, houden Jean verantwoordelijk voor de dood van de man ‘die de wereld terug leerde tellen van 40 naar 0’.

Op 15 juni 2014 overleed Kasem op 82-jarige leeftijd. De Amerikaanse ‘Mr. Top 40’ was al lange tijd ziek en leed onder meer aan Lewy-body-dementie waardoor hij niet meer kon praten.

Triest was dan ook dat hij de laatste jaren vooral in het nieuws was vanwege de ruzie tussen zijn derde vrouw Jean, bekend uit de serie Cheers, en zijn kinderen.

De kinderen mochten lange tijd van hun stiefmoeder hun zieke vader niet meer zien. Dit leidde dan ook tot diverse rechtszaken, protesten en zelfs tot een ordinaire hamburgergevecht. Vlak voor zijn dood oordeelde de rechter dat dochter Kerri de zeggenschap over de medische zorg van haar vader kreeg. Zij liet hem dan ook direct overbrengen naar het ziekenhuis, waar hij enkele dagen later overleed.

Maar zelfs na het overlijden van de radiodeejay ging het gevecht tussen zijn kinderen en Jean onverminderd door. Zo kwam er onenigheid over de plaats waar hij begraven moest worden. Tot groot ongenoegen van de kinderen wilde Jean haar man laten begraven in Noorwegen. Uiteindelijk is de deejay in december 2014 alsnog naar zijn laatste rustplaats in Noorwegen gebracht.

Na het begraven van de deejay is de strijd nog steeds niet voorbij. Nog altijd loopt er een rechtszaak over wie de levensverzekering ter waarde van $2 miljoen krijgt uitgekeerd.

Afgelopen week kwam er weer een nieuwe rechtszaak bij. Drie kinderen van Casey, Kerri, Jullie en Michael, en zijn broer Mouner hebben Jean aangeklaagd voor dood door schuld. Zij zijn er van overtuigd dat de weduwe haar man ernstig verwaarloost heeft en mishandeld heeft door hem te vervoeren ondanks dat hij hier te zwak voor was. Hierdoor zou Jean verantwoordelijk zijn voor de dood van haar man.

De kinderen eisen nu een schadevergoeding van $250.000 euro. Een jury moet zich echter over de waarde gaan buigen.

“We zien haar liever de gevangenis ingaan, dan dat we ook maar een dubbeltje ontvangen,” aldus dochter Kerri. “We geven niet om geld, wel om rechtvaardigheid. Wat ze met m’n vader heeft gedaan is onaanvaardbaar. Het is schandalig.”

Wanneer er uitspraak in de zaak komt is nog niet bekend. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten