Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arie Boomsma start survivalprogramma 21 januari bij Net5

Arie Boomsma gaat commercieel. De presentator heeft onlangs afscheid genomen van KRO-NCRV. Arie Boomsma presenteert vanaf 21 januari het survivalprogramma ‘The Island’ bij Net5. In het vernieuwende Net5-programma worden 15 deelnemers compleet geïsoleerd van de buitenwereld om te overleven op een onbewoond eiland.

Arie Boomsma start survivalprogramma 21 januari bij Net5 Aan het survivalprogramma, gepresenteerd door Arie Boomsma, werken geen crew of cameraploegen mee. De deelnemers zijn vier weken lang volledig op zichzelf aangewezen en filmen alles zelf. Geen spellen, geen eliminaties en geen geldprijs. Enkel de kwestie van leven of dood.

De deelnemers zitten dagenlang in de onafgebroken regen en door het regenseizoen lijkt vuur maken een onmogelijke taak. Het slapen in de natuur is een hel; ze worden constant opgegeten door zandvlooien en andere insecten.

Vijftien kandidaten
In slechts een maand tijd meldden bijna 3000 geïnteresseerden zich eind vorig jaar aan voor deze ‘once in a lifetime & life changing experience’. Een diverse groep van 11 mannen en 4 vrouwen werd geselecteerd en reisde af naar een verlaten eiland voor de kust van Panama.

“Ik ben erbij als ze zichzelf voor het eerst weer zien in een spiegel, op de weegschaal stappen en zien dat ze ruim twintig kilo lichter zijn, voor het eerst weer stromend water gebruiken en een wc zien”, zo vertelt Arie Boomsma.

Er is op de Nederlandse televisie geen survivalformat zo puur als dit. De deelnemers van The Island moeten echt alles zelf doen. Water vinden, vuur maken, jagen, vissen, onderdak bouwen. Vier weken lang, zonder cameraploeg, productieteam of contact met de buitenwereld. Het psychische element is fascinerend. Unieke televisie, en een eer om hierbij betrokken te zijn.”

Het programma The Island’ is gebaseerd op het Britse The Island (met ‘Bear’ Grylls) dat in 2015 is bekroond met o.a. een BAFTA voor beste realityprogramma van het jaar. The Island is vanaf donderdag 21 januari om 20.30 uur te zien bij Net5. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten