Nieuwe ochtendshows gestart op de radio in Melbourne

[Update] Drie nieuwe ochtendshows beleefden maandagochtend de vuurdoop in het Australische Melbourne. Op KIIS 101.1 schuift Meshel Laurie voortaan aan naast Matt Tilley, terwijl op rivaal Nova 100 Chrissie Swan, Sam Pang en Jonathan Brown debuteerden.

Nieuwe ochtendshows gestart op de radio in Melbourne De stoelendans op de radio in Melbourne begon in oktober toen Jane Hall aankondigde te stoppen in de ochtend op KIIS 101.1. De actrice, die jaren lang te zien was in de soap Neighbours, vond het na vier jaar vroeg opstaan mooi geweest. Ze wil zich weer meer gaan concentreren op haar acteercarrière.

KIIS 101.1 moest daarom op zoek naar een nieuwe vrouw aan de zijde van Matt Tilley. Daarom werd Meshel Laurie weggekaapt bij rivaal Nova 100. Hier presenteerde ze ruim twee jaar lang de ochtendshow met Tommy Little.

Nova 100 besloot daarop Chrissie Swan binnen te halen. Swan vormde drie jaar lang met Jane Hall een duo in de ochtend op Mix 101.1. Toen de zender begin 2014 werd omgedoopt tot KIIS 101.1 mocht Swan haar spullen pakken.

Maar met alleen Swan was Nova er niet, want ook Tommy Little besloot op te stappen bij Nova 100. Het radiostation heeft daarop besloten een trio in de ochtend te programmeren. Swan wordt namelijk vergezeld door de Chinees-Australische presentator en komiek Sam Pang en voormalig Australian football speler Jonathan Brown. Pang was de afgelopen jaren meerdere keren op invalbasis op de radio te horen. Voor Brown is het zijn eerste radioklus.

“Matt & Meshel” op KIIS en “Chrissie, Sam & Browny” op Nova mogen het nu op gaan nemen tegen Fifi Box en Dave Thornton op 101.9 The Fox. KIIS scoort momenteel een marktaandeel van 5,9% in de ochtend tegenover 5,3% voor Nova en 9,2% voor The Fox.

Opvallend is trouwens dat ook The Fox “Hit” na een jaar al weer uit de naam geschrapt heeft. Eind vorig jaar deed zusterstation 2Day FM in Sydney hetzelfde. [Radiowereld.NL]

Update
Ook de classic hitszender Gold 104.3 in Melbourne is vanochtend gestart met een nieuwe ochtendshow. Komiek Anthony “Lehmo” Lehmann wordt voortaan bijgestaan door Jo Stanley. Eind vorig jaar werd Brigitte Duclos hiervoor aan de kant geschoven.

Gerelateerde berichten