Onderhandelingen tussen Olon en Buma/Stemra vastgelopen

De onderhandelingen tussen de Olon en de Buma/Stemra over de muziekrechten zijn vastgelopen. Buma/Stemra wenst niet verder te praten met de Olon, de belangenorganisatie van de lokale omroepen in Nederland. Hierdoor bestaat de kans dat lokale omroepen straks veel meer moeten betalen voor muziekrechten.

Buma/Stemra gaat de lokale omroepen nu individueel aanschrijven, maar dat accepteert de Olon niet. De belangenorganisatie vraagt de leden daarom de ‘correspondentie van Buma/Stemra ter zijde te schuiven’.

De Olon wil namelijk weer snel rond de tafel met Buma/Stemra, de onderhandelingen heropenen en verder praten over de vergoeding van de muziekrechten. ‘Olon streeft nog steeds naar een redelijke en pragmatische oplossing.’

Mocht Buma/Stemra geen gehoor geven aan verzoek, dan zal de Olon overwegen om de onderhandelingen via een andere weg alsnog af te dwingen. De Olon heeft maar één doel, een ‘collectieve’ regeling voor haar leden die transparant, helder en fair is (ook t.o.v. de andere spelers uit het publieke bestel). [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten