SBS6 komt weer met nieuwe afleveringen van ‘MasterChef Holland’ nieuwe gastchefs. Zo komen chefs van restaurants met Michelinsterren Erik van Loo en Edwin Vinke langs om de kandidaten de kneepjes van het vak te leren. ‘MasterChef Holland’ is vanaf 14 maart elke werkdag om 18.30 te zien bij SBS6.
Zestien kandidaten strijden in het vijfde seizoen tegen elkaar om de titel MasterChef Holland. De amateurkoks krijgen uiteenlopende opdrachten voor hun kiezen zoals smaaktesten en mysterbox-opdrachten.
Ze komen voor grote uitdagingen te staan en volgen masterclasses van heuse sterrenchefs als Erik van Loo (chef-kok van sterrenrestaurant Parkheuvel) en Edwin Vinke (topchef bij tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Zeeland).
Juryleden Meesterkok Robert Kranenborg, chef-kok en restauranteigenaar Michiel van der Eerde en culinair recensent Marcus Polman proeven de gerechten en geven hun ongezouten mening om na tien weken de allerbeste Hollandse amateurchef van 2016 over te houden.
Uiteenlopende opdrachten
In de eerste aflevering staan de kandidaten tussen de bloemen in Aalsmeer, waar ze koken voor de medewerkers van de bloemenveiling. Later in het seizoen koken de kandidaten onder andere voor de cast van Belle & het Beest in het Circustheater in Den Haag, staan ze in restaurant BAUT ZUIDAS en koken ze bij In Stock, het restaurant waar creatief gekookt wordt met producten die over zijn uit de supermarkt. [Radiowereld.NL]