Search
Close this search box.

Geen zonnepanelen voor NOS op het Mediapark

Hilversum wil in 2050 klimaatneutraal zijn en de gemeente denkt die doelstelling te bereiken door onder meer aan te dringen op besparingen in de mediasector. Het Mediapark stapt daarom over op groene stroom. Ook de NOS zet in op groene stroom, ook al is die duurder dan grijze. Maar zonnepanelen zijn niet haalbaar volgens de NOS.

Geen zonnepanelen voor NOS op het Mediapark Volgens Hans Lassooy, manager gebouwenbeheer NOS, is voor zonnepanelen op de daken een flinke investering nodig, die niet makkelijk wordt terugverdiend.

En er kleven andere nadelen aan zonnepanelen. “Voordat je panelen kunt laten installeren, moeten de daken tiptop in orde zijn, want je kunt er minstens vijftien jaar slecht bij voor onderhoud. Bovendien is het lastig als er een nieuwe satellietschotel moet worden geplaatst.” Toch wil Hans Lassooy de mogelijkheid van zonnepanelen wel verder onderzoeken.

Naast groene stroom (tien miljoen kWh (kilowattuur) per jaar) probeert de NOS ook nog op andere manieren te besparen.

NOS: “Voor de centrale apparaten ruimtes (CAR) en luchtbehandelingskasten gebruiken we de buitenlucht voor koeling in plaats van met stroom opgewekt koelwater. Onze garage beschikt inmiddels over energiezuinige verlichting met aanwezigheidssensoren; het licht gaat pas aan als je met je auto binnenrijdt.

In het bedrijfsrestaurant zijn de halogeen spots in het plafond vervangen door LED-verlichting. In de lichtbakken op de kantoren zijn daglichtregelingen toegepast. Binnenkort worden de tl-buizen in de gangen van de vijfde verdieping vervangen door energiezuinige tl-verlichting. Dit gebeurt in samenspraak met een lichtspecialist van Philips.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten