Diana Matroos vertrekt bij RTL Nieuws

Presentator Diana Matroos vertrekt bij RTL Nieuws. Dit maakt zij dinsdag bekend in een column op de site van het nieuwsbedrijf. Op vrijdag 3 juni presenteert zij voor de laatste keer bij RTL Z. Ze wil een nieuwe wereld te ontdekken en zich meer toe te willen leggen op de achtergronden van het nieuws.

“Ik vind het ongelofelijk spannend om iets anders te gaan doen. Ik kijk met veel genoegen terug op de bijna twintig jaar bij de RTL nieuwsorganisatie. Het nieuws en het samenvatten van de belangrijkste nieuwsfeiten als presentator is jarenlang mijn passie geweest. Echter, de diepgang van lange interviews, die ik onder meer voor mijn radioprogramma voor BNR maak, raakt me.

Ik wil mezelf blijven ontwikkelen: schrijven, online tv programma’s maken, grote namen interviewen. Ook de internationale congrespodia waar ik op top niveau debatten mag leiden geven me een energie die ik vaker wil voelen bij de andere dingen die ik doe. Ik heb zoveel mooie plannen.”

Ze begon in in 1999 als redacteur op de binnenlandredactie. Sinds 2004 is Diana Matroos presentator bij RTL Nieuws. In die periode is zij een van de vaste gezichten van RTL Z en presenteerde zij regelmatig RTL Nieuws. Ook presenteerde zij Editie NL en diens voorloper, het dagelijkse nieuwsprogramma 4inhetLand. [Radiowereld.NL]