Is wijn goed of juist slecht voor je hart? Zijn we massaal verslaafd aan vlees? Hoe zorgen we ervoor dat er ook in de toekomst voldoende voedsel is? Vanaf dinsdag (17 mei) staat NPO 3 vijf weken op donderdag- en dinsdagavond in het teken van voedsel met onder andere weer een nieuwe kookshow.
Vanaf dinsdag presenteert Klaas van Eerden elke dinsdag om 20.30 uur het nieuwe kookprogramma ‘Chef in je oor’.
In de eerste aflevering strijden chefkok Erik van Loo en presentator Pepijn Gunneweg tegen chefkok Stefan van Sprang en actrice Fockeline Ouwerkerk.
In het nieuwe tv-programma ‘Broodje Gezond’ gaan Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Ze onderzoeken welke uitspraak een feit of een fabel is en maken duidelijk hoe de vork in de steel zit. Broodje Gezond is elke dinsdag om 21.10 uur te zien.
De dinsdagen worden om 21.45 uur afgesloten met documentaires over eten. In 3Doc: World’s Best Diet op 17 mei gaan Jimmy Doherty en Kate Quilton in verschillende landen kijken wat mensen eten en hoeveel mensen obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes hebben.
Food-donderdag
Op donderdag is vanaf 19 mei om 20.30 uur wekelijks de Keuringsdienst van Waarde: food te zien. In deze specials duikt het KvW-team in het eten van morgen. Hoe gaan we zorgen dat er in de toekomst genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking?
Na de KvW is er ook elke donderdag om 21.00 uur een documentaire te zien. Na de documentaire, rond 22.30 uur, worden de afleveringen van Broodje Gezond herhaald. [Radiowereld.NL]