Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nijmeegse wandelvierdaagse vrijdag 22 juli hele dag op NPO 2

NPO 2 staat vrijdag (22 juli) voor een groot deel van de dag in het teken van de Nijmeegse wandelvierdaagse. De reden: het is de honderdste keer dat die plaatsvindt. Daarom ook hebben de NOS, KRO-NCRV en de regionale zender Omroep Gelderland de handen ineen geslagen voor een live-uitzending op de dag van de intocht.

Het trio Dionne Stax, Fons de Poel en Harm Edens neemt de presentatie voor z’n rekening. Gingen in 1909 nog zo’n driehonderd wandelaars van start, inmiddels is de Vierdaagse uitgegroeid tot een evenement met ruim 45.000 deelnemers uit zo’n zestig landen, dat met zeker een miljoen bezoekers in vier dagen tijd het Nijmeegse centrum op z’n kop zet.

Fons de Poel ontvangt gasten en er wordt geschakeld met Dionne Stax en met Omroep Gelderland presentator Harm Edens die ’s morgens bij de start staat en ’s middags de wandelaars onthaalt op de ‘Via Gladiola’.

Programmering Vierdaagse vrijdag (22 juli) NPO 2
07.00-10.15 uur: live verslag met presentatie
10.15-13.15 uur: live beelden van de finish zonder commentaar
13.15-18.15 uur: live verslag met presentatie

Radio
Een verslag van de Nijmeegse Vierdaagse is van 19 tot 22 juli onder andere te horen op Radio Gelderland en Radio 2. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten