Anne van Egmond: Laat deze muziek niet verloren gaan

“Jongens, laat deze muziek alsjeblieft niet verloren gaan. Het wordt nergens meer gedraaid.” Met deze oproep nam Anne van Egmond zaterdagmiddag gedwongen afscheid van de radio. De regionale omroep NH wil verder verjongen en daarom moet Van Egmond na 19 jaar vertrekken.

Anne van Egmond: Laat deze muziek niet verloren gaan Van Egmond (69) was in 1997 voor het eerst te horen op Radio Noord-Holland, zoals de zender toen nog heette. Daarvoor werkte ze onder meer voor Classic FM, AVRO, KRO en TROS.

In haar programma Egmond Binnen ging ze wekelijks op zoek naar vergeten muziek. En deze muziek dreigt echt vergeten te gaan worden nu ze gedwongen is haar koptelefoon aan de wilgen te hangen bij NH.

‘Ze willen verjongen, dus ik moet op mijn 69e weg. Geloof me, dit raakt me”, vertelde de radiopresentatrice eerder in De Telegraaf.

”Ik begrijp het gewoon niet. De luisteraars begrijpen het ook niet. Het maken van radioprogramma’s is voor mij een manier van leven geworden. De radio is mijn leven. Ik kan denk ik niet zonder, na vijftig jaar,” aldus van Egmond.

Afgelopen zaterdag nam Van Egmond na 19 jaar afscheid van de regionale omroep met een speciale uitzending vanuit VondelCS. Het werd een emotioneel afscheid, waarin teruggeblikt werd op de afgelopen 19 jaar. En net als altijd werd met de “No name Jive” van Glen Gray het programma beëindigd, waarmee ook deze plaat in de verbetenheid dreigt te raken. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten