Anne van Egmond stopt met radio bij regionale omroep NH

Radiocoryfee Anne van Egmond stopt na 19 jaar bij de regionale publieke radiozender NH in Noord-Holland. Op zaterdag 13 augustus presenteert ze voor het laatst haar programma Egmond Binnen, waarmee een einde komt aan het vertrouwde, warme en karakteristieke stemgeluid van Van Egmond op de radio in Noord-Holland.

Anne van Egmond stopt met radio bij regionale omroep NH Van Egmond (69) was in 1997 voor het eerst te horen op Radio Noord-Holland, zoals de zender toen nog heette. Daarvoor werkte ze onder meer voor Classic FM, AVRO, KRO en TROS.

Anne van Egmond: “Radio maken is voor mij een manier van leven, dus wil ik dit zo lang mogelijk blijven doen; het directe contact met mijn grote groep luisteraars, dat is zo belangrijk. Maar ik besef dat de volgende generatie radiomakers bij NH, nu is”.

Op zaterdag 13 augustus is de allerlaatste uitzending van Egmond Binnen, waarin Van Egmond op zoek gaat naar vergeten muziek. Een week later vindt een bijzondere live radio-uitzending plaats die drie uur lang geheel in het teken zal staan van Van Egmond. Het programma Egmond Buiten zal worden uitgezonden vanuit Vondel CS. Hierin kijkt ze samen met NH-presentator Karin Douma, gasten, familie en collega’s terug op de afgelopen jaren.

Trouwe fans van Anne van Egmond kunnen zondag 28 augustus 2016 tussen 19:00 – 21:00 uur luisteren naar het NH radioprogramma Het beste van Anne, waarin de populairste muziek uit Egmond Binnen nog een keer voorbij komt. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten