Johan Derksen krijgt dagelijks programma op Radio Drenthe

Voetbalkenner en radiopresentator Johan Derksen gaat aan de slag bij Radio Drenthe. Vanaf maandag 5 september is hij elke werkdag tussen 18 en 19 uur op de regionale zender te horen met “Muziek voor Volwassenen.”

Johan Derksen krijgt dagelijks programma op Radio Drenthe Derksen draait in het programma onder meer blues, soul, country en Americana. “Het is heel breed. Ik draai muziek die ik zelf in de kast heb staan”, zegt hij.

Luisteraars hoeven niet te rekenen op bijvoorbeeld Marco Borsato en BZN. “Die commerciële bullshit draai ik niet.” De verzameling van Derksen bestaat uit zo’n 25.000 cd’s en lp’s.

Momenteel is Derksen al met “Muziek voor Volwassenen” te horen op Radio Rijnmond. Radio Drenthe krijgt een geheel eigen versie van het programma. Daarin is mogelijk ook plaats voor Drentse bands. “Als Drentse bands een cd maken met goede muziek, dan kan dat zeker. Ik ben een promotor van kwaliteitsmuziek.”

Met de komst van Derksen krijgt Radio Drenthe de beschikking over ‘de beste discjockey van Nederland.’ Althans, dat liet Derksen in een eerder interview weten. Hij vindt dat het droevig gesteld is met de Nederlandse radio door schijtlollige discjockeys, schreeuwende sidekicks en elke keer dezelfde softrock. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten