Laatste voorronde Gouden Televizier-Ring 2016

De uitslag van de 4de kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2016 is bekendgemaakt. Dit zijn Beste zangers van Nederland (AVROTROS), De slimste mens (KRO-NCRV), We zijn er bijna (Omroep Max), Zolang ik leef (RTL 4) en Zullen we een spelletje doen? (SBS 6)

Laatste voorronde Gouden Televizier-Ring 2016“Met deze laatste toevoegingen heeft het publiek na vier voorrondes in totaal 20 programma’s en series gekozen die gaan strijden om de belangrijkste tv-prijs van Nederland”, aldus Televizier.

Geen publieksprijs!
Omdat het tv-blad graag zelf invloed heeft op de prijzenregen, heeft de redactie van het tv-blad ook 5 wildcards in het leven geroepen. Hierdoor staan er uiteindelijk 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring.

Veel bekende Nederlanders denken dat het een publieksprijs is, maar dat klopt niet. De laatste vijf worden door de redactie van Televizier gekozen. Deze vijf titels maakt het blad pas bekend vlak voor de start van de verkiezing.

Ring Verkiezing
Tijdens de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 kan het publiek stemmen op de Gouden Televizier-Ring, Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren in de categorieën Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice. Die laatste twee acteursprijzen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

De uitreiking van alle publieksprijzen vindt plaats op donderdag 13 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat AvroTros live uitzendt op NPO 1. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten