One’sy Muller wekelijks in de nacht op Radio 2

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli presenteerde One’sy Muller van 02.00 tot 04.00 uur voor het eerst haar wekelijkse radioprogramma ‘One’sy’ op muziekzender Radio 2. One’sy Muller is de opvolger van Sofie van den Enk.

One’sy Muller wekelijks in de nacht op Radio 2Hoe zijn haar eerste ervaringen bij de landelijke publieke zender?

Vijf vragen voor One’sy Muller.

– Hoe was je allereerste uitzending op NPO Radio 2?
Ik heb al drie keer mogen invallen, maar de eerste ‘echte’ keer was natuurlijk spannend.

Hoe waren de reacties?
Ik kreeg meteen al veel reacties en er was zelfs een luisteraar die uitkeek naar ‘Wat Vindt Jan ervan?’, een item wat hij al eerder had gehoord tijdens mijn invalbeurten.

In ‘Wat Vindt Jan ervan?’ vraag ik mijn buurman, een rasechte Amsterdammer, naar zijn mening over allerhande onderwerpen. En geloof me, Jan heeft overal iets over te zeggen!

Ook al staan vele luisteraars ’s nachts uit, wat maakt jouw programma helemaal AAN?
Ik neem luisteraars mee in mijn wereld. Die bestaat uit een vleugje actualiteit, veel maatschappelijke thema’s, weetjes over de muziek en artiesten die voorbij komen en natuurlijk mag humor niet ontbreken. Eten is mijn favoriete onderwerp en een belangrijk onderdeel van mijn leven. Dit wil ik een mooie plek in mijn programma geven.

Je hebt er nu één nacht op zitten. Waarin verschilt de Radio 2 luisteraar van de FunX luisteraar?
Eigenlijk denk ik niet dat er veel verschil is. De woonplaats, leeftijd en achtergrond zijn bij zowel FunX als bij Radio 2 erg divers. Luisteraars van beide zenders willen vermaakt worden door een toffe dj met goede muziek.

Natuurlijk hebben ze wel een andere muzieksmaak: de FunX luisteraar vindt urban, oriental en Caribische muziek te gek. NPO Radio 2 luisteraars hebben een brede smaak en houden van klassiekers tot de laatste hits.

Wat is de eerste plaat die je gedraaid hebt een waarom?
Mijn eerste free choice was de akoestische versie van Come to my Door van Jose James en Emily King. Dat lied kan ik keer op keer beluisteren, heel hard meezingen en het steeds weer even prachtig vinden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten