Search
Close this search box.

DWDD University presenteert ‘Licht’ door Robbert Dijkgraaf

Professor Robbert Dijkgraaf is voor de zesde maal terug met een nieuwe DWDD University. In een live hoorcollege vertelt hij dit keer meer over de wonderen van ‘licht’. Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam richt Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ tot elfhonderd belangstellenden en de kijkers thuis.

Waarom is de lucht blauw en de ondergaande zon rood? Wat hebben radio en röntgenstraling gemeen? Waar komen de pigmenten van verf vandaan? Hoe kunnen ons oog en brein drie primaire kleuren onderscheiden, en waarom zien vogels, bijen en garnalen er zo veel meer? Van de oerknal tot de regenboog verbindt de magie van het licht alles om ons heen“, aldus Dijkgraaf.



Robbert Dijkgraaf geeft zijn college aan de hand van historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties.

‘Licht’ is het zesde college van Robbert Dijkgraaf die sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton is.

‘DWDD University presenteert: Licht, door Robbert Dijkgraaf’ is vrijdag 2 december om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.  Naar zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein, Het Oneindige en Zwarte Gaten, keken meer dan één miljoen mensen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten