Studiocomplex BBC Radio2 en 6Music vernoemd naar Terry Wogan

De BBC heeft het uitzendcomplex van BBC Radio 2 en 6Music omgedoopt tot “Wogan House.” Het gebouw is vernoemd naar de legendarische deejay Terry Wogan, die maar liefst 27 jaar de ochtendshow presenteerde en begin dit jaar overleed.

Studiocomplex BBC Radio2 en 6Music vernoemd naar Terry Wogan Wogan was ruim 40 jaar een vertrouwde stem op BBC Radio 2. In 1972 debuteerde hij als ochtenddeejay op de zender.

En deze plek beviel zowel de luisteraars als Wogan erg goed, want pas in 1984 kwam er een ‘voorlopig’ einde aan dit huwelijk. Wogan kreeg van de BBC namelijk de kans om een televisiecarrière te ontwikkelen en dus nam hij afscheid van de radio.

Het bloed van Wogan kroop echter waar het niet gaan kon, want amper acht jaar later, keerde de deejay in januari 1993 terug in de ochtend op Radio 2. Wekelijks stemden een slordige acht miljoen luisteraars op hem af en was daarmee veruit het populairst in de ochtend.

In december 2009 nam Wogan definitief afscheid van ochtendradio. “Je moet echt stoppen voordat ze je ertoe gaan dwingen. Hoe ouder je wordt, hoe bewuster je je daarvan bent,” zo luidde destijds zijn motivatie.
Omdat de deejay besmet was met het radiovirus bleef hij een show in het weekend presenteren. Zijn laatste show was op 8 november 2015. Op 31 januari 2016 overleed Terry Wogan op 77-jarige leeftijd.

Bijna 40 jaar lang was “Western House”, zoals het studiocomplex van BBC Radio 2 tot afgelopen week heette, zijn tweede thuis. Reden genoeg om het complex om te dopen tot “Wogan House.

Bob Shennan, directeur radio van de BBC, loofde Wogan bij de onthulling van de nieuwe naam: “Terry was een geliefd Radio 2 persoonlijkheid en het is terecht dat we hem op deze manier eren. Elke keer dat we door de deuren van Wogan House lopen, zullen we telkens aan hem herinnerd worden. Zijn warmte, humor en eindeloze charme.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten