Search
Close this search box.

ChristenUnie strijdt voor zendmast 1008 AM

Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) heeft in de Tweede Kamer gepleit voor behoud van de zendmast waarop Groot Nieuws Radio uitzendt. Het CDA sluit zich aan bij het pleidooi van de ChristenUnie. Novec, de eigenaar van de mast, wil de zendmast in september 2017 ontmantelen. De onderhoudskosten worden te hoog om de mast te laten staan.

ChristenUnie strijdt voor zendmast 1008 AM Hierdoor zouden de uitzendingen van Groot Nieuws Radio op de middengolf gestaakt worden. En daar is de christelijke radiozender niet blij mee. Groot Nieuws Radio heeft zelf geen geld om de zendmast te onderhouden. Het is dus uiterst onzeker of Groot Nieuws Radio ook na 2017 nog via de middengolf te ontvangen is.

Bruins wijst minister Henk Kamp (Economische Zaken) erop dat Novec een verplichting heeft om Groot Nieuws Radio gedurende de duur van de zendvergunning te blijven faciliteren. De minister heeft in een eerder stadium al de uitzendlicentie voor Groot Nieuws Radio verlengt. Ook pleit Bruins dat Groot Nieuws Radio een landelijke vergunning krijgt om uit te zenden via DAB+. Nu zendt Groot Nieuws Radio nog uit via een aantal regionale allotments.

Eppo Bruins: “Groot Nieuws Radio is een christelijke zender en heeft een grote toegevoegde waarde. Nu de middengolf in haar voortbestaan wordt bedreigd, wil ik actie van het kabinet. Een zender als Groot Nieuws Radio verdient die steun en een plek in ons land.”

De minister ziet geen mogelijkheden om een commercieel bedrijf als Novec te verplichten om de mast in stand te houden. Wel wil hij in het eerste kwartaal van 2017 in gesprek met Groot Nieuws Radio om te komen tot een oplossing.

Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio, is heel met het pleidooi van Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie). “Onze inzet blijft dat we ook na september 2017 kunnen blijven uitzenden via de middengolf op 1008 AM, naast internet, DAB+ en interactieve televisie.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten